Bra insats men marginalerna var emot

P17 hade inte marginalerna på sin sida då man inledde A-slutspelet på hemmaplan mot Västerås SK. Trots en mycket bra insats så fick DIF se sig besegrade med 2-1 efter underläge i halvtid med 1-0.

Västerås börjar matchen bäst och sätter hög press på DIF som fick svårigheter att spela sig ur pressen. VSK har mer boll i inledningen men skapar ändå inte några farliga målchanser. Gästerna tar dock ledningen då DIF-försvaret missbedömer en långboll och ledningsmålet var inte orättvist men det tillkom på ett tråkigt sätt för hemmaspelarna.

I den andra halvlekens inledning utökar VSK sin ledning men sedan tar DIF över matchbilden helt. Reduceringen låter dock vänta på sig ändå till matchminut 75 då Olle Fingal Dahl lyckas spräcka nollan för den mycket duktige VSK-målvakten. Trots ett flertal bra chanser så lyckas inte DIF få till något kvitteringsmål och därmed får hemmaspelarna inkassera en tung förlust. Det var en bra och mycket utvecklande match för spelarna mellan två bra lag.

Tränare Niclas Mendritzki ger plus till alla i laget men framhåller lite extra 04-killarna Alexander Lindskog och Carl Ljungberg samt Lucas Skoglund (bilden) som fick vikariera på en ovan position som mittback och skötte uppgiften på ett mycket bra sätt.

Närmast väntar en Stockholmsresa för P17 då man på lördag möter Boo FF.