BLANDADE RESULTAT I VECKANS MATCHER

Derbymatchen i onsdags för P19 mot Strömtorps IK slutade med vinst, 4 mål mot 3, efter en något svängig match.

-Vi gör många bra saker,  främst vår uppbyggnad och vårt kombinationsspel. Vi sårade SIK flertalet gånger enligt våra principer och många spelare gör en väldigt bra match, säger tränare Jesper Swedlund. 

-Vi förde det mesta av spelet,  främst i första halvlek där vi har den dip på kanske 10min mer mot slutet. Där bjuder vi in SIK i matchen men utöver det är första halvlek väldigt bra. Andra halvlek blir lite mer svängig med totalt 10 byten för oss och SIK genomför också många förändringar. Men även i andra halvlek ser vi många tendenser och bra sekvenser i vårt uppbyggnadsspel samt höga presspel som var fokus just i denna match, säger Jesper. 

Målskyttar: Benjamin Buisson, Hannes Ek Koskela 2 mål och Olle Fingal Dahl 

I P19s match mot Örebro SK slutade matchen med förlust med 5-1 efter en utvisning i slutet av första halvlek. 

-Vi inledde matchen väldigt bra och spelade utifrån förväntad matchbild och det vi jobbat med ett tag. Därifrån kan vi ta med oss en hel del. Jag tycker att vi utöver det genomför matchen helt okej, tyvärr får vi en spelare utvisad i slutet av första halvlek på ett mycket märkligt vis men det är vad det är. Trist. Andra halvlek blir svår att analysera utifrån vad vi vill med en spelare färre på plan, säger Jesper. 

Trots en spelare mindre finns det saker att se över efter matchen, tycker Jesper. 

-Vi börjar som sagt bra men behöver se över hur vi försvarar egen box. Jag upplever också att vi bjuder på några av målen vi släpper in, det är saker som vi behöver sudda ut och vi kommer gå in i en period där vi jobbar mer med hur vi försvarar egen box nu framöver enligt plan. 

Målskyttar: Jamie Bichis reducerade till 2-1

P17 kom inte riktigt upp i nivå idag och spelade lika mot AFC. Resultatet slutade 4-4.

-Vi slarvade mycket i passningsspelet idag och missade en hel del lägen. Även försvarsspelet var svagt. En lite sämre match av oss där vi inte kommer upp i nivå där vi vill vara, säger tränare Niclas Mendritzki. 

Målskyttar: De Bievre Ilunga 2 mål, Amir Mohadimi och Hassan Omar 
 
I P16s derbymatch mot ÖSK idag blev det vinst, resultatet slutade 2-1 efter en match med mycket jaga.
 
-Vi mötte ett väldigt duktigt ÖSK som inte lät oss låna mycket boll under stora delar av matchen, men det fanns ljusglimtar där vi visade fin kvalité i vår speluppbyggnad. Mycket fokus blev på försvaret vilket killarna skötte bra, framförallt på egen planhalva, säger tränare Martin Widroth.
 
-Sett till vårt offensiva spel finns det mer att önska. Killarna ska ha dock ha beröm för att de fortsatte kämpa under hela matchen trots att vi inte hade så mycket boll, säger Martin.
 
-Sen är det alltid skönt att slå ÖSK, tillägger han. 

Målskyttar: Omar Alabed och Elliot Solberg
 

Bild: Kjell Norlin från derbymatchen i onsdags