BLANDAD KOMPOTT I HELGENS MATCHER

P19 är fortsatt obesegrade efter resultatet 1-1 mot GIF Sundsvall i lördags. 

-Vi inleder matchen väldigt bra och tar rättvist ledningen relativt tidigt, men efter vårt ledningsmål så ger vi bort både initiativ och bollinnehav vilket resulterar i att vi får ägna större delen åt försvarsspel. Sundsvall kvitterar på en hörna lite oturligt när vi ska rensa bort bollen, säger tränare Jesper Swedlund. 

Efter Sundsvalls mål ändras matchbilden igen. 

-Det positiva med Sundsvalls mål, (om det nu finns något positivt med att släppa in mål), är att vi tar tag i spelet och börjar känna igen våra spelare och vårt sätt att spela betydligt mer. Vi har några riktigt vassa lägen under första halvlek att stänga matchen med bud på både 2 eller 3 kassar till men det ville sig inte riktigt, säger Jesper. 

Som resultatet visar en jämn match där båda lagen bjöd upp till bra spel. 

-En jämn, tuff och bra U19 match tycker jag, det märks att båda lagen är metodiska i sitt sätt att bedriva både anfall- och försvarsspel. Vi bör väl egentligen stänga till matchen under första halvlek kan jag tycka. Samtidigt bjuder vi Sundsvall på ett mål, även om de hade några vassa lägen under andra halvlek i sina omställningar, säger Jesper. 

-Det är svårt att vara varken nöjd eller missnöjd, det är en bra match men med lite mer skärpa och bättre beslutsfattande kan vi kontrollera matchen på ett bättre sätt och också ta 3 poäng. Vi är fortsatt obesegrade och släpper in väldigt få mål vilket vi är nöjda med, avslutar Jesper.

Målskyttar: Hannes Koskela assisterad av Ludvig Sten. 

För P17 blev det vinst med hela 7-1 i matchen mot Assyriska, detta efter 4-1 i första halvlek. Det första målet kom redan i andra minuten. 

-Vi spelar en match som vi kontrollerar från början till slut. Assyriska var högt stående och hade stora problem att stå sig mot vårt djupledsspel, säger tränare Niclas Mendritzki. 

Målskyttar: Adam Feki 2 mål, Elton Eriksson, Amir Mohammadi, Hassan Omar, Albin Andersson och Depi Ilunga. 

P16 fick se sig besegrade av Skiljebo efter ett avgörande mål i slutminuterna. Matchen slutade 2-1. 

-En match där vi för spelet offensivt och visar en mogenhet i våra anfallsförsök som vi inte visat innan under säsongen, det är en svår utveckling att göra men desto roligare att få se den hos killarna! Vi kan dock inte få till en slutprodukt på våra avslutsförsök. Skiljebo svarar med giftiga anfallsförsök som de även får betalt för efter 30 minuter när de gör 1-0, säger tränare Mikael Eklund. 

I andra halvlek görs 1-1 målet, det finns även bud på fler mål för P16. 

-Vi fortsätter i liknande stil i andra halvlek och arbetar oss metodiskt fram till motståndarnas straffområde, nu har vi även fler avslutsförsök. Vi har lägen att göra 2-1 några gånger men chanserna omvandlas inte till mål. Defensivt har vi tagit lärdom från första halvlek och är med på vad som händer, säger Mikael. 

Tyvärr 0 poäng för P16, men däremot en hel del positivt att ta med sig. 

-Tyvärr blir det 2-1 till Skiljebo vid en fast situation, vi försöker samla ihop oss för en slutforcering men det aldrig något riktigt av det. Några spelare gör ett par riktigt bra individuella prestationer idag, som lag gör även där ett steg i rätt riktning spelmässigt offensivt, anfallen sker efter vår spelfilosofi i stort sett hela matchen, nu är det avslutningsdelen som vi även skall få till, avslutar Mikael. 

Målskytt: Petter Bergqvist

Bild av Kjell Norlin