BG:s bästa räckte inte

Pojkar 17-gänget hade en på förhand tuff bortamatch mot Västerås SK och trots en bra insats så fick DIF-killarna vända hem med en 4-0 förlust i bagaget. Tränare Niclas Mendritzki summerar matchen såhär;

-Vi hade en plan att försvara lågt och ligga kompakt. Det är en svårspelad plastmatta i Västerås. Vi ville satsa på att ställa om tidigt in bakom deras backlinje. Det funkar bra till en början. Vi skapar lägen att göra 1-0 och 2-0 men sedan går vi bort oss i backlinjen och de kan ta ledningen. Vi fortsätter vår spelplan men efter ca 30 min kommer 2-0. I halvtid ligger vi under med 2-0, detta trots att vi har 5-3 i klara målchanser. I andra halvlek flyttar vi upp våra positioner och har en bra period. Vi får även in en boll i mål som väldigt tveksamt blir bortdömt. Sedan kommer 3-0 och 4-0 i slutet av matchen då vi satsar allt framåt. Vi gör återigen för grova individuella misstag, precis som i förra matchen, misstag som inte våra motståndare gör. De var också effektivare i avslutningarna vilket förstås är en styrka och något som vi måste bli bättre på. Annars en bra match i högt tempo där Isak “BG” Bergdahl Gustafsson gör sin bästa match i DIF-tröjan, avslutar Niclas.

Nu går P17-gänget till en kortare ledighet då seriespelet startar upp i början av augusti.