BESÖK AV OLYMPIAKOS FC

Degerfors IF har haft besök av representanter från storklubben Olympiakos FC från Grekland.

Värmlands Fotbollsförbund har tidigare besökt Olympiakos och då ansvariga i föreningens akademiverksamhet var på besök i Värmland så ville dom gärna ha en inblick i Degerfors IF:s verksamhet.

På söndagen var de fem representanterna från Olympiakos på Stora Valla och såg allsvenska matchen mot AIK. På måndagen kom det återigen på besök till Stora Valla för att ta del av presentation av hur Degerfors IF arbetar, och då speciellt med akademi verksamheten.

Trots att det skiljer mycket mellan föreningarnas ekonomiska resurser och faciliteter, och även förutsättningar för att rekrytera ungdomsspelare, så var det väldigt stimulerande och glädjande att vi hade en hel del gemensamt i vårt tankesätt att utveckla akademispelare.

-Jag är väldigt nöjd med besöket och få chansen att diskutera tankesätt om hur både vi och en storklubb som Olympiakos kan utveckla akademiverksamheten, säger akademichef ”Palmen” Palmqvist. Rent fotbollsmässigt och ekonomiskt kan vi förstås inte lära ut något till en sådan storklubb men det gick inte att ta miste på deras beundran över att vi som klubb från en så liten ort kan vara så starka inom svensk fotboll.

Under besöket fick Olympiakos bl.a inblick i hur vi rekryterar till vår akademi, närhet skola-klubben, träningssätt och hur vi förankrar den familjära känslan som återfinns i hela vår förening. Det var många givande samtal om både träningssätt och hur man skapar en bra miljö för ungdomsspelare.

I höst är planen att Degerfors IF ska få möjlighet att besöka Olympiakos och se hur deras verksamhet är uppbyggd, bl.a har samarbete med 37 skolor för att rekrytera akademispelare. 

-På sikt hoppas jag att vi kan öppna upp för ett samarbete där vi kan ge akademispelare från båda föreningarna möjlighet att träna i en ny miljö med olika förutsättningar, avslutar ”Palmen”.