BENJAMIN BUISSON: ”EN VARM KLUBB MED ETT SERIÖST INTRYCK”

Benjamin Buisson, från början från Filipstad, kom till klubben redan innan gymnasiet men pendlade då till träningarna under ett par tre år. Han har sedan dess haft en fin utveckling i klubben. Att det blev Degerfors IF föll sig naturligt för Benjamin. 

-Dels var det nära där jag bodde men sen har Degerfors också varit känt för att få fram spelare och vara en bra förening, jag hade hört mycket bra om föreningen, säger han. 

Benjamin kände sedan tidigare andra spelare från Filipstad som läst NIU i Degerfors och kände att han ville gå samma väg. 

-Jag gillar att det är litet och trivs när det är lugnt. Det är en sådan miljö jag är van vid, Filipstad är ju inte särskilt stort det heller. Det är en riktigt bra verksamhet på begränsade resurser och jag tror att många väljer Degerfors IF för att  ungdomsverksamheten är så bra som den är, säger han. 

Benjamin har utvecklats mycket under sin tid i Degerfors IF och är en målglad forward. 

-Jag tycker att det går bra, det flyter på och jag utvecklas hela tiden. Det är väldigt motiverande att man bättrar sig hela tiden för då kommer man närmare sitt mål, säger han. 

Benjamin själv är nöjd med sin utveckling. 

-Det är svårt att veta själv vad man gör bra men det jag fått höra och även känner på mig är främst ett utvecklat presspel och bättre bollbehandling. Det är viktigt som forward och skapar en bra grund för hela laget att ha en forward som kan vinna boll. Innan så kände jag att jag var mycket lättare att ta bollen ifrån, något som jag blivit mycket bättre på, säger han.

-Nästa mål för mig blir att försöka jobba mig upp till A-lagsträningar och få känna på A-laget. Det är något man strävar efter och har velat sen start, säger Benjamin. 

Långsiktigt är att spela i Allsvenskan den stora drömmen. 

-Sedan finns det såklart andra stora drömmar som Premier League men just nu är mina mål att få en plats med A-laget och att spela i Allsvenskan, säger han. 

Något han vet kommer kräva en hel del arbete. 

-Jag skulle summera det som disciplin, att man måste ha det i allt man gör. Kosten, träningen, vilan. Även på träningen, att man är fokuserad och gör sitt bästa. Jag tror det är viktigt att inte tumma på sina principer, säger han.  

För att lyckas med sina mål krävs det att man är på en plats där möjligheterna finns, och framför allt en plats där man mår bra. Något som Benjamin tycker stämmer in på både NIU och Degerfors IF. 

-Vi har en oerhört bra gemenskap, jag har nog 9-10 killar från laget som går i samma klass. Det blir såklart väldigt roligt att gå i skolan då, när man kan vara med varandra. Vi umgås hela tiden och man får jättemånga nya vänner när man flyttar som jag och flera har gjort, säger Benjamin. 

Killarna umgås nästan hela tiden på grund av fotbollen och skolan. De umgås också på fritiden när tillfälle ges. 

-Man kan till exempel laga mat tillsammans, sen gillar många av oss att komma hem och vila. Man kan umgås men vi försöker också varva ner, säger han. 

Varje tisdag ses killarna på tisdagsmys, ett tillfälle att komma ikapp med skolarbete och äta middag tillsammans. 

-Det är något vår lärare Jessica Hedén fixat åt oss, det är ett jättebra tillfälle att plugga och käka matlåda, säger Benjamin. 

Varför tycker du att den som söker till gymnasiet ska välja just Degerfors?

-Dels den gemenskapen jag nämnt men också att vi har väldigt roligt samtidigt som alla har ambitioner. Man kan ha fokus på sina mål och samtidigt ha en rolig resa dit. Man erbjuds väldigt goda förutsättningar till att nå det målet. Chanserna finns där och man får mycket feedback, säger Benjamin och fortsätter:

-Man kan alltid dra till valla, man kan gymma. Möjligheterna finns där hela tiden det är inte latjo lajban, samtidigt som vi har en lätt stämning. 

Klubben erbjuder hjälp med att tvätta träningskläderna och alla spelare erbjuds möjligheten att köpa matlådor från en lokal lunchrestaurang. 

-Det är småsaker som gör skillnad. Det är en varm klubb att komma till med ett seriöst intryckt. Man är glad och har roligt samtidigt som det är på allvar. Jag kommer ta med mig mycket goda minnen från gymnasietiden, avslutar Benjamin.  

Tränare Jesper Swedlunds ord om Benjamin och hans utveckling: 

-Benjas utvecklingskurva i Degerfors IF har egentligen gått spikrakt uppåt. Under denna säsongen har Benja adderat och utvecklat delar i sitt spel som gör honom till en komplett forward. Det är en notorisk målskytt, trygg med det felvända spelet, otroligt hårt jobbande men också smart i sitt presspel. Benjamin har dessutom en otrolig vinnarmentalitet som smittar av sig. 

-Utanför planen, som person, har han också tagit stora kliv detta året och jag tror Benja kommer nå riktigt långt om han fortsätter gnugga hårt varje dag.

Om du också vill gå samma väg som Benjamin missa inte att sista ansökningsdag är den första december.

Mer information om utbildningen finner du här: https://degerforsgymnasiet.se/program/elitfotbollsutbildning.html

Vår hemsida är även den full av viktig information inför valet. 

Ansökan görs här: https://gymnasieansokan.svenskfotboll.se/Home/Index?ReturnUrl=%2fApplication%2fApplicationStart 

Varmt välkommen med din ansökan!