Alfons visade vägen i premiären för P16

Det har, minst sagt, varit blandade resultat för P16 i årets två första seriematcher.

I seriepremiären på hemmaplan tog DIF-grabbarna en övertygande seger 5-0 seger mot Västerås SK efter halvtidsledning med 2-0. DIF hade ett stort spelövertog i den första halvleken och fick också en bra start då Alfons Mendritzki (bilden) gjorde mål redan efter fem minuters spel. Alfons ökade på ledningen efter en halvtimmes spel och förutom målen så skapade DIF ett flertal kvalificerade målchanser och borde ha punkterat matchen redan innan halvtidsvilan.

I den andra halvleken flyttade gästerna upp sina positioner och hade mer boll på offensiv planhalva. DIF försvarade sig dock bra och matchen avgjordes i matchminut 58. Ludwig Bergenhem utnyttjade ett slarv i gästernas försvar och fri med målvakten placerade han säkert in bollen. I slutet av matchen så gick ifrån ytterligare i målprotokollet via mål av William Olsson och Henric Asp.

Det var en stabil och bra insats av Degerfors där hela laget förtjänar med beröm godkänt.

Lika bra som det var i premiären, lika mindre bra var det i helgen då man gästade AIK. DIF-spelarna fick en mardrömsstart då AIK gjorde mål redan efter 30 sekunders spel och tyvärr var det början på en mardrömsdag för spelarna. Det var allmänt lojt och spänt hos DIF-killarna medan hemmalaget hade massor av ”spring i benen”. När sedan DIF-spelarna stod för ett flertal grova misstag så rann siffrorna iväg och förlusten skrevs till hela 10-1. DIF:s tröstmål tillkom på hörna av Alexander Hedén Lindskog. DIF gjorde en långt ifrån godkänd insats och efter matchen var besvikelsen stor hos spelare och ledare. Det är dock sådant som händer inom idrott och det är bara att ta lärdom inför kommande uppgifter. Närmast väntar ånyo en tuff bortamatch för P16-killarna då man åker till Stockholm igen för möte med Värmdö IF som slog Djurgården IF i premiären och sedan föll med uddamålet mot AIK. DIF-spelarna är dock mycket revanschsugna och vi ser fram emot en spännande drabbning. Matchen spelas på lördag 27/6 kl. 14.30.