ALEXANDER INFÖR DERBY

På lördag väntar derby för P19 hemma mot ÖSK. Matchen spelas klockan 15.00 och är P19s näst sista match för säsongen. Lagkapten Alex Hedén Lindskog är taggad inför matchen. 

-Man är såklart otroligt taggad en sån här match, just för att den betyder så mycket. De två matcherna som är kvar för oss måste vi vinna och andra lag måste tappa poäng om vi ska kunna spela i U19 Allsvenskan nästa säsong. Matchen betyder därför extremt mycket, och sen är det ett derby vilket såklart gör oss extra taggade, säger han. 

Som kapten blir ett av uppdragen att försöka hålla lugnet i laget och inte bli allt för övertaggade. 

-Min uppgift kommer såklart vara att hålla tätt bakåt med tanke på att jag är mittback men som lagkapten behöver jag ta ett stort ansvar när det gäller att göra mina lagspelare bättre. Det kommer vara viktigt att vi behåller lugnet även fast det är en match där det står mycket på spel. säger Alex. 

Uppladdningen inför matchen är i full gång. 

-Vi försöker att förbereda oss på samma sätt som alla andra matcher. Vi vet om att vi måste vinna och vi tar givetvis hänsyn till det. Därför fokuserar vi mycket på oss och vad vi behöver göra för att vinna matchen, säger han. 

Att det är just ett derby gör att det blir ännu mer spänning i matchen, utöver att man faktiskt måste vinna. 

-Det är svårt att säga vad som är skillnaden från en annan match men derbyn är derbyn. Det är nåt speciellt. Särskilt nu när det står så mycket på spel för båda lagen blir det något utöver det vanliga. Det kommer garanterat vara en tuff match med mycket närkamper. Det är något som kommer passa oss, avslutar Alex. 

Vi önskar P19 stort lycka till, infinn er gärna på Stora Valla på lördag 15.00 för att stötta killarna i denna viktiga match! 

Bild av Kjell Norlin från tidigare match