AKADEMISPELARE ÅTERIGEN I A-LAGET OCH HELGENS MATCHER

Utöver våra ordinarie försäsongsmatcher fick återigen flera akademispelare chansen i A-lags sammanhang. I träningsmatchen mot Skövde AIK som slutade 1-1 fick hela sex stycken som tillhör akademitruppen speltid.

I A-lagets säsongspremiär mot IFK Göteborg fick trion Carl Ljungberg, Depi Ilunga och Benjamin Buisson speltid. Till matchen mot Skövde så tillkom kvartetten Amir Mohammadi, Jamie Bichis, Sixten Eriksson och Elliot Binning Karlsson. Dessa fyra, tillsammans med Depi Ilunga och Benjamin Buisson, fick det speltid under andra halvlek och det lovar gott inför framtiden att DIF avslutade matchen med sex akademispelare på planen. 

Vårt P16-lag mötte Karlslund borta och vann matchen med 1 mål mot 0. Målet gjordes av Alex Olsson.   

-Överlag en utmanande match för oss. Cred till grabbarna som i 90 minuter tydligt och lojalt arbetar vidare utifrån arbetssättet och applicerar det vi tränar på, inleder tränare Henrik Andersson. 

-Första halvlek gör vi det mesta rätt, förutom mål. Vi har bra kontroll, majoriteten av bollen, är riktigt bra i vår återerövring och skapar flera kvalitativa målchanser. Karlslund försvarar sig kompakt och gör det svårt för oss, och idag saknade vi skärpa i sista tredjedelen.

Andra halvlek är mer böljande. 

-Bollinnehavet och chanserna jämnar ut sig, och vi har inte samma kontroll. Vi tappar en del boll och Karlslund är farliga i sina omställningar och skapar flera målchanser. Vi har också  en del bra möjligheter men lyckas oftast inte omsätta det i rena chanser. Vi fortsätter vara starka på fasta situationer och lyckas göra 1-0 på hörna, vilket sedan stod sig matchen ut, säger Henrik. 

Summerat en bra och lärorik match för P16. 

-45 nya minuter i benen på killarna. Vi fick träna mycket etablerat anfallsspel och omsätta det vi tränar på i match. Vi mötte ett bra och välorganiserat lag och fick inget gratis, vilket är bra i feedback-syfte, avslutar Henrik. 

P17 mötte BK Forwards P19-lag och vann med 0-1. Målet gjordes av Marcus Nilsson. 

-Vi inleder matchen med ett ganska ringrostigt och rörigt anfallsspel, där vi slarvar mycket i det enkla spelet. Försvarsmässigt gör vi jobbet trots att spelarna kände sig ovana med nya riktlinjer. Skralt med målchanser för båda lagen i första halvlek, säger tränare Martin Widroth och fortsätter. 

-I andra halvleken tar vi bort en stor del av de enkla misstagen i anfallsspelet, vilket gör att vi skapar fler och fler farliga lägen. 

Dock saknas viss effektivitet i avsluten. 

-Men försvarsspelet blir ännu bättre och de enda avsluten vi släpper till i andra sker efter matchminut 90, vid BK Forwards forcering. Det finns fortfarande saker individuellt som måste bli bättre i försvaret, säger Martin. 

Överlag en bra genomförd match av grabbarna som nu förbereder sig inför träningslägret och matcherna i Norge nästa helg.

P19 mötte IFK Norrköping och matchen slutade i förlust, 3-0 efter 0-0 i första halvlek.

-Med några sena återbud och lite problem med logistiken har vi inte de bästa förutsättningarna, trots det så gör vi en klart godkänd första halvlek. Under första halvlek har vi lite mer lugn och äger mer boll än vad vi lyckas göra i andra halvlek, säger tränare Daniel Sjöberg. 

En vägledande första match med vissa utvecklingspunkter. 

-Överlag kändes det bra för att vara första matchen på försäsongen men vi har lite att jobba på när det kommer positionering i både det offensiva och defensiva, avslutar Daniel. 

Bild av Joakim Hjortsberg på Sixten Eriksson