SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Degerfors IF
PF14
Pojkar/flickor 2014
 
Påsklov
2023-03-31 19:41

Hej på er!

Då lamporna ska bytas i bollhallen så passar vi på att ta påsklov. Pojkarna tränar söndag 2/4, sedan är nästa träningstillfälle 14/4.

Glad påsk önskar tränarna!

Cup 26/3 halla
2023-03-25 15:51

Hallå.

 

Lite info inför imorgon.

 

Dif västar

Osman

Logan

Olliver 

Alexander

Magda

Lo

Neo 

Vincent Blankenfjell

Mohammed 

 

Degerfors vit

Sigge

Olle

Leon

Elton

Siba

Elvira

William lycke Johansson

Khalid 

Tale 

 

Dif röd

Folke

Liam

Bjurbäck

Levi

Bushra

Alva

Loke

William S

Holly

 

Dif väst spelar matcher: 10.00 11.20 13.20 14.40

Dif vit: 10.40 12.40 13.40

Dif röd 11.00 12.00 14.00

 

Samling 9.00.

 

Välkomna/ tränarna

 

 

 

Fotografering
2023-03-15 21:18

Fotografering av laget kommer ske Onsdag 29/3 kl 17:45 - 18:25.

 

Lappar att fylla i kommer att skickas med hem vid nästa träningstillfälle.

Information KB-Cupen Lördag11/3
2023-03-08 17:56

 

Hej allihopa!

 

På Lördag är det dags för cup i Bergslagshallen, Karlskoga. Vi kommer att ställa upp med två lag, ett lag som spelar förmiddag och ett lag som spelar eftermiddag. Samling är på parkeringen utanför Stora Halla (Bollhallen) i Degerfors.

 

Samling för Lag Förmiddag / Lag Röd 07:50

Samling för Lag Eftermiddag / Lag Vit 12:00

 

Ombyte kommer ske i Bergslagshallen. Vi kommer att dela omklädningsrum med flera lag och det är därför viktigt att barnen lämnar värdesaker hemma alternativt att de överlämnar dessa till ledare eller föräldrar. Det är också viktigt att barnen packar ner sina kläder i en väska efter ombytet.

 

Packning:

Inomhusskor (Fotbollskor är inte tillåtet)

Vattenflaska

Benskydd

Ombyte

Handduk

Ett glatt humör J

 

 

Lag Förmiddag / Lag Röd

 

Sigge

Olivia

Olle

Liam

Mohammed

Olliver

Vincent Blanckenfjäll

Villiam S

 

Lag eftermiddag / Lag Vit

 

Loke

Vincent Bjurbäck

Magda

Leon

Bushra

Lamar

Osman

Logan

Khalid

 

Varje lag kommer spela fyra stycken matcher 1x15 minuter

 

 

Spelchema Lag Förmiddag/Röd

 

09:20 Degerfors IF röd Åtorps IF

10:30 Mullhyttans IF Degerfors IF röd

11:30 Lekeberg IF Röd/svart Degerfors IF röd

12:20 Degerfors IF röd KB vit

 

Spelschema Lag Eftermiddag/ Vit

 

13:30 Lekeberg IF svart/röd Degerfors vit

14:10 Degerfors vit Laxå IF

15:20 KB blå Degerfors vit

16:00 KB gul Degerfors vit

 

 

Mvh Tränarna

 

Info från ledare p13 och p/f14 samt Elias/Urban
2023-02-24 13:42

Hej

 

Några av er föräldrar har hört av er till tränarna i 14-laget och haft frågor och funderingar gällande samarbetet med P13-laget. Vi tänker därför att vi med detta informationsbrev försöka förklara syfte och upplägget för samarbetet. 

 

Bakgrunden till att ett samarbete behövts starta är att P13-gruppen har få spelare. Detta problem är inget nytt då 13-grabbarna har varit få ända sedan starten med bolllek och att det generellt är få pojkar födda i Degerfors detta år. 

 

Just nu har 13-laget 10 spelare i sin trupp och i och med att de den här säsongen ska börja spela 7 mot 7  kommer 13-laget med största sannolikhet behöva låna in spelare från 14-laget till en del matcher. Tränarna i 13-laget önskade också att vid någon träning i veckan ha möjlighet att träna på matchmoment och spel som kräver att minst 14 spelare finns tillgängliga. 

Tränarna i båda lagen  hade därför ett möte i höstas för att se hur vi kunde komma fram till ett bra samarbete som kunde lösa både de problem som 13-laget har med också som kunde hjälpa till i 14-grabbarnas utveckling. 

 

Lösning blev då att vi bestämde att köra en gemensam tid på söndagarna där vi har möjlighet till hela eller 2/3 av Bolhallen samt att en handfull spelare skulle fylla på 13-laget på deras tisdagsträning. Tanken med söndagspassen är att vi tillsammans ska kunna genomföra spelmoment på större plan och även kunna spela 7 mot 7 på träning. Ett av de momenten som blir mer viktiga i 7 mot 7 är positionsspelet och vikten av att veta var och hur positionerna är, därför är det jättepositivt att vi har möjligheten att nyttja hela eller stora delar av Bolhallen och att vi har ett stort gäng träningsvilliga grabbar på söndagarna. Tanken är också att vi på söndagspassen är många ledare och kan på så sätt hjälpa alla grabbarna mer på individnivå i sin utveckling, oavsett om man är långt fram eller längre bak i sin fotbollsutveckling. 

 

På 13-lagets tisdagsträningar har de 1/3 av Bollhallen och det passar därför bra rent utrymmesmässigt att vara ca 15 spelare. Därför bestämde vi att rotera bland pojkarna födda 14. Där har det varit med 5 spelare än så länge men det har varit planerat att rotera detta vilket vi skulle ha tydliggjort från början. Den rotationen har varit tänkt att de ska följa den årsplanering som lagen har, årsplaneringen ligger i linje med hur Degerfors IF vill att vi ska bedriva träningar. 

 

För att få till rotationen för tisdagsträningarna på ett bra sätt vill vi att ni meddelar Magnus Åberg  om ditt barn vill vara med på tisdagsträningarna med p13. Utifrån det gör vi då ett schema som roteras var tredje vecka. Meddela Magnus senast måndag 27 feb. 

 

Som vi förstått det är det ett gäng i 14-laget som inte vågat eller velat träna ihop med 13-laget på söndagarna. Detta är såklart inte bra och vi vill såklart ha alla grabbarna på plats på alla träningar. Vi har därför tillsammans bestämt att vi kommer fortsätta köra en gemensam tid på söndagar men att vi en tid framöver kör två separata träningar på den tiden. Vi tror att om bara grabbarna lär känna varandra så kommer det bara gynna dem alla fotbollsmässigt men även på det personliga planet och för många kompisar är det ju svårt att få. Om vi känner att det funkar bra så kommer vi sedan försöka väva ihop grupperna mer och mer allt eftersom.  

Förutom fotbollsmässigt så jobbar vi också med grabbarna hur man är som människa, en bra kompis, hur vi beter oss mot motståndare, medspelare, domare, klasskompisar, tant Agda och att vi alltid representerar klubben.   

 

Vi upplever att vi har ett glatt gäng grabbar som har roligt på träningarna och att alla hela tiden utvecklas på många olika plan. Vi vill självklart att det ska fortsätta vara så och det sämsta som kan hända är att någon eller några av grabbarna blir ledsna över något som händer på eller i samband med fotbollen och det är viktigt att ni föräldrar i så fall pratar med oss tränare. 

 

Hoppas att detta rätat ut något frågetecken och inte skapat några nya, men om det gjort det eller om ni har några andra frågor eller funderingar är det bara att ni hör av er till någon av oss ledare eller till Elias. 

 

Med vänlig hälsning 

Tränarna i P13 &P14, Elias Levi (ungdomsansvarig) och Urban Ljungberg (ungdomskommitten). 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Akademi, 01/04 12:26 
Akademi, 31/03 17:44 
 
Våra partners
STÖTTA DEGERFORS IF